JONNA STEN DESIGN

 

Prototyp av en PET-flaska. Underlättar för användare med nedsatt styrka och begränsad greppförmåga. 

Quick and dirty prototyping, intervjuer med tänkta användare, användartest och skissande i lera har lett fram till nuvarande form.

 

 

Projektet är under utveckling. 

 

Del av kurs på Konstfack.

Mått: 50 cl

Material: PET-flaska, återförslutare för champagneflaska och InDeClay

2018

 

DRICK

press to zoom

Test av korkens funktion. En bordskant används som stöd och hela armens styrka kan användas för "trycka upp", och öppna korken genom en hävstångsfunktion. Quick & Dirty prototyping.

press to zoom

Korken som i detta läge är öppen, gör att vätskan rinner ut lätt och kräver lägre armstyrka. Armen behöver inte lyftas lika högt om användaren vill dricka direkt från flaskan.

press to zoom

Exempel på en yta som enligt användare med nedsatt styrka och greppförmåga, underlättar greppet i och med sina spår. En plastyta utan spår försvårar greppet.

press to zoom

Användartest med handske som simulerar nedsatt greppförmåga. Ett bra sätt att förstå användarens förutsättningar, vilket underlättar utvecklingen av formen.

press to zoom

Gropar på rätt ställen för att underlätta greppet.

press to zoom

En smal "midja" som enligt användare underlättar greppet, kombinerad med gropar som passar fingertoppar. Den tjockare övre delen förenklar, i och med sin högre vikt, vätskan att hällas ut i ett glas. Vid drickande direkt ur flaskan, då flaskan är vänd åt andra hållet, gör formen att vätskan når öppningen snabbare.

press to zoom